You are here

Παρελθόν οι πτήσεις των €10 από την Ryanair

11/08/2022 15:04

Το τέλος των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων της Ryanair λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων στα αεροπορικά καύσιμα, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Michael O’Leary σε συνέντευξη του στο BBC Radio 4.

Ο O’Leary προέβλεψε μάλιστα ότι ο μέσος όρος των αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να αυξηθεί από €40 της περασμένης χρονιάς σε πέραν των €50 μέσα στα επόμενα πέντε έτη.

Εξήγησε ακόμη, πως ο κόσμος θα συνεχίζει να ταξιδεύει αεροπορικώς παρά το συνεχιζόμενο αυξανόμενο κόστος ζωής.

«Οι πελάτες θα ψάχνουν για τη χαμηλότερη τιμή αεροπορικών, δεν θα «κόψουν» τα ταξίδια», εξήγησε. Μάλιστα, ανέφερε πως η πρόβλεψη της εταιρείας λέει πως θα συνεχίζουν οι συχνές πτήσεις.

Οι πολύ χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια τις τελευταίες δεκαετίες, προκάλεσαν την εκτόξευση των πτήσεων, με τους περισσότερους να επιλέγουν μικρά ταξίδια σε διάρκεια παρά τα καθιερωμένα ετήσια ταξίδια διακοπών.

Αν και οι εμπορικές πτήσεις αποτελούν το 2,4% των παγκόσμιων ρύπων CO2, ο O’Leary αντικρούει το επιχείρημα λέγοντας πως οι οδικές μεταφορές σε σύνολο ξεπερνούν τους αεροπορικούς ρύπους και αυτό δεν εξηγεί το επίκεντρο της μείωσης των ρύπων στα αεροπορικά ταξίδια.

«Η Ryanair επενδύει σε αποδοτικά αεροσκάφη, αλλά οι μεγαλύτερες μειώσεις στη χρήση ορυκτών καυσίμων θα προκύψουν από τη μετάβαση βενζίνης και diesel στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε.

Όσον αφορά τις πτήσεις μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, ο O’Leary εξήγησε πως η ζήτηση επανήλθε αλλά τα προβλήματα στα αεροδρόμια λόγω προσωπικού, προκαλούν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Η Ryanair ακύρωσε μόνο το 0,3% των πτήσεων της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω των προσλήψεων της εταιρείας κατά τον προηγούμενο Νοέμβριο. Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος εξήγησε πως για το πρόβλημα ευθύνονται τα αεροδρόμια που ενώ γνώριζαν τα προγράμματα πτήσεων μήνες πριν, δεν διαχειρίστηκαν το προσωπικό τους σωστά.

Μ.Κ.