You are here

ΡΙΚ: Δεν έλαβε σχόλια από το επιτελείο Ν. Χριστοδουλίδη

12/08/2022 18:51

Στην ανακοίνωση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, απαντά το ΡΙΚ, διευκρινίζοντας ότι δεν έλαβε σχόλια από την πλευρά του επιτελείου του εν λόγω υποψηφίου, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των τηλεοπτικών προεκλογικών τηλεμαχιών (debates).

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, σε συνάντηση με εκπροσώπους όλων των επιτελείων πριν από ένα μήνα, παρουσιάστηκε εκ μέρους του Ιδρύματος ο τρόπος διεξαγωγής των debates. «Η εκπρόσωπος του επιτελείου του κ. Χριστοδουλίδη δεν έκαμε κανένα απολύτως σχόλιο ούτε επιφυλάχθηκε να απαντήσει ούτε το έκαμε στο διάστημα από τότε μέχρι και τις 9 Αυγούστου, ούτε δε έγινε οποιαδήποτε αναφορά για μη συμμετοχή στα debates», σημειώνει στη συνέχεια ο κ. Μιχαήλ.

Διευκρινίζει, ακόμα, ότι για το debate στις 6 Οκτωβρίου, στο οποίο ο Ν. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε θετικά, ο υποψήφιος ρωτήθηκε προκαταρκτικά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η διαθεσιμότητα των άλλων υποψηφίων. Γι’ αυτό, όπως εξηγεί το ΡΙΚ, στην ανακοίνωσή του δεν έγινε αναφορά σε αυτό το debate, αλλά μόνο σε αυτά του Σεπτεμβρίου, για τα οποία έγινε προγραμματισμός.

«Επισημαίνουμε ότι και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτελείων των υποψηφίων προ μηνός, ξεκαθαρίστηκε ότι ο άχρι τούδε προγραμματισμός αφορούσε τον Σεπτέμβριο και ότι για τη συνέχεια θα ακολουθούσε νέος προγραμματισμός», προσθέτει εκ μέρους του ΡΙΚ ο κ. Μιχαήλ. Σημειώνεται ακόμα, ότι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ενημερώθηκαν για τις δημοσκοπήσεις που θα διενεργήσει το ΡΙΚ, η πρώτη των οποίων θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το ΡΙΚ δεν παρεμβαίνει με κανένα τρόπο στην προεκλογική εκστρατεία, παρά μόνο έγνοια έχει την πληροφόρηση του λαού έγκυρα και έγκαιρα χωρίς σκοπιμότητες» και χαρακτηρίζει εκ «εκ του πονηρού και περισσού», όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Ν. Χριστοδουλίδη.