You are here

Τα νέα μεγάλα στοιχήματα του Buffett

16/08/2022 15:50

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα στην εταιρεία χρηματοδότησης της αγοράς αυτοκινήτων και κατοικιών Ally Financial το δεύτερο τρίμηνο, ενώ αύξησε τη θέση της στην κατασκευάστρια των iPhone Apple, παρά τις ενδείξεις ότι η οικονομική επιβράδυνση αρχίζει να επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Οι επενδύσεις, μαζί με αγορές μετοχών στην Paramount Global και τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου Occidental Petroleum και Chevron, έδειξαν ότι ο Buffett και η επενδυτική του ομάδα συνέχισαν να στοιχηματίζουν στην οικονομία των ΗΠΑ, ακόμη και όταν η Federal Reserve ξεκίνησε μια σειρά από απότομες αυξήσεις επιτοκίων, σημειώνουν οι Financial Times.

Η Berkshire υπερτριπλασίασε τη θέση της στη Ally σε 30 εκατ. μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αυτό καθιστά τον επενδυτικό όμιλο του Buffett έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της, με μερίδιο 9,7%, σύμφωνα με την Refinitiv. Η Berkshire έχτισε το πρώτο μέρος της θέσης του στην Ally το πρώτο τρίμηνο, όταν αγόρασε λίγο λιγότερο από 9 εκατομμύρια μετοχές.

Οι αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές ως μέτρηση για το που βλέπει αξία ο «Σοφός της Ομάχα». Οι μετοχές της Allly ανέβηκαν περισσότερο από 3% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου, αντισταθμίζοντας εν μέρει τη βουτιά κατά 25% φέτος.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η Berkshire είχε αυξήσει το μερίδιό της στην Apple κατά 3,9 εκατ. μετοχές το δεύτερο τρίμηνο. Η Berkshire κατέχει περίπου το 5,6% της εταιρείας. Η Berkshire αγόρασε επίσης 2,3 εκατ. μετοχές της Chevron, ανεβάζοντας την αξία του μεριδίου της στην πετρελαϊκή εταιρεία σε περισσότερα από 23 δισ. δολάρια, αλλά και 9,5 εκατ. μετοχές της Paramount και 22,2 εκατ. μετοχές της Occidental

Οι επενδύσεις στο δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν σημαντική επιβράδυνση, πάντως, καθώς ο Buffett κινήθηκε επιθετικά στην αρχή του έτους καθώς οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν. Η Berkshire αγόρασε μετοχές αξίας 6,2 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, από 51,1 δισ. δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Πώλησε επίσης μετοχές 2,3 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, μειώνοντας τις μετοχές της στη General Motors, την US Bancorp και την Kroger, και αποχώρησε από τις θέσεις της στη Verizon και τη Royalty Pharma.

Πηγή: Euro2day