You are here

Έργα €39,8 εκατ. από το Υπουργείο Παιδείας

16/08/2022 19:32

Στο πλαίσιο του κτηριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΑΝ), είτε αποπερατώνονται τώρα είτε βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε 44 σχολεία, καθώς και άλλα έργα μικρής κλίμακας σε 25 σχολεία, με συνολική δαπάνη 39,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα έργα σε άλλα οκτώ σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της διαχείρισης των σχολικών κτηρίων και εφαρμόζοντας το κτηριολογικό πρόγραμμά του, το Υπουργείο Παιδείας, προχωρά σε τακτική βάση σε συντήρηση, επιδιορθώσεις, επεκτάσεις και αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων. Προσθέτει πως ένας αριθμός έργων βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων, άλλα έργα ολοκληρώνονται και άλλων ξεκινά η υλοποίηση. Λόγω της διάρκειας των απαιτούμενων έργων αυτά πραγματοποιούνται και στη διάρκεια του σχολικού έτους, λαμβάνοντας πάντοτε τις απαραίτητες πρόνοιες ασφάλειας και αναπροσαρμογής ως προς τη λειτουργικότητα των σχολείων, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2022, υλοποιήθηκαν ή θα αποπερατωθούν μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23 έργα σε 17 σχολεία, με συνολική δαπάνη 11,1 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των έργων αυτών τα μεγαλύτερα είναι η αναδόμηση-αποκατάσταση του Παγκυπρίου Γυμνασίου (6,6 εκατ. ευρώ), η ανέγερση του Α’ Δημοτικού Νηπιαγωγείου Πάφου, οι συντηρήσεις-βελτιώσεις στο Λύκειο Ιδαλίου, η ανέγερση νέας πτέρυγας και η βελτίωση του κτηρίου του Ειδικού Σχολείου «Ευαγγελισμός» και άλλα.

Έργα μικρής κλίμακας, με συνολική δαπάνη 761 χιλιάδες ευρώ υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με χρόνο αποπεράτωσης πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς σε 16 σχολεία και άλλα έργα μικρής κλίμακας και συνολικής δαπάνης 347 χιλιάδων ευρώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη τον Σεπτέμβριο 2022 σε άλλα εννέα σχολεία, συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Διευκρινίζει ότι στη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς, 2022-23, σε οκτώ σχολεία σχεδιάζεται να ξεκινήσουν έργα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

Τέλος, στο πλαίσιο του κτηριολογικού προγράμματος, έργα σε 25 σχολεία με συνολική δαπάνη 27,9 εκατομμύρια ευρώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη  κατά τη σχολική περίοδο 2022-23. Μεταξύ τους τα μεγαλύτερα είναι η αντισεισμική αναβάθμιση και γενική βελτίωση της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού (5,5 εκατ. ευρώ), η γενική αναβάθμιση, επεκτάσεις και μετατροπές στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου (4,5 εκατ. ευρώ), η γενική βελτίωση στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας (4,3 εκατ. ευρώ), η κατεδάφιση-ανέγερση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Γερίου (4,3 εκατ. ευρώ), η κατεδάφιση υφιστάμενου και ανέγερση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα (4,2 εκατ. ευρώ).