You are here

Στα σκαριά νέο ψηλό κτήριο €9 εκατ. στη Λεμεσό

23/09/2022 08:18

Η εταιρεία «Nicos Christou Developments LTD», κατέθεσε στην περιβαλλοντική αρχή, μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την επένδυση που προωθεί με κόστος περίπου €9 εκατ. στον Πύργο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία αμιγώς οικιστικής πολυώροφης ανάπτυξης, η οποία θα υλοποιηθεί σε μία φάση, με εκτιμώμενη διάρκεια κατασκευής του τα 2 χρόνια.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, θα αφορά ένα κτήριο, το ύψος του οποίου θα ανέρχεται περίπου στα 44 μέτρα.

Το έργο θα αποτελείται από 7 οικιστικούς ορόφους (13 οικιστικές μονάδες), 2 ορόφους με χώρους ευεξίας, κήπο οροφής και ένα υπόγειο επίπεδο. χώρος στάθμευσης και αποθηκευτικούς και ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους στο υπόγειο, χώρους στάθμευσης στο ισόγειο, κολυμβητική δεξαμενή και αποδυτήρια στο ισόγειο, γυμναστήριο και χώρο ευεξίας.

Θα διαθέτει επίσης κήπο οροφής, φωτοβολταϊκά πλαίσια (στην οροφή και στον κήπο οροφής) και εξωτερικούς τοπιοτεχνημένους χώρους. Στους τοπιοτεχνημένους χώρους περιλαμβάνεται ιδιωτικός χώρος πρασίνου, ο οποίος θα διατίθεται και για δημόσια χρήση (έκτασης 831 τετραγωνικών μέτρων), όπως και δημόσιος χώρος πρασίνου (έκτασης 733 τετραγωνικών μέτρων).

Το υπό μελέτη τεμάχιο, εφάπτεται στα βόρεια με υπηρεσιακό δρόμο που εξυπηρετεί τη λεωφόρο Αμαθούντος, από όπου θα διαμορφωθεί πρόσβαση για την εξυπηρέτηση του προτεινόμενου έργου.

Της Ηρώς Ευθυμίου