You are here

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός 2023

03/10/2022 15:22

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, καθόρισε σήμερα το χρονοδιάγραμμα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2023, που επηρεάζεται από τις Προεδρικές Εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του σώματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, η Πρόεδρός της Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι, ο κρατικός προϋπολογισμός θα κατατεθεί επίσημα στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

Η συζήτηση ενώπιον της επιτροπής, πρόσθεσε ότι, θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου από την επιτροπή Οικονομικών. Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και κάθε Παρασκευή.

Βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού, τον προϋπολογισμό θα παρουσιάσει στην επιτροπή ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στις 24 Οκτωβρίου, ενώ παραδοσιακά η συζήτηση ολοκληρώνεται με την παρουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Η ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών

Σύμφωνα με το σχέδιο συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2023, που τέθηκε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, ο Υπουργός Οικονομικών θα προβεί σε ανάλυση των κρατικών εσόδων και των δημοσιονομικών δεικτών.

Επίσης, ο Υπουργός θα προχωρήσει και σε παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς και της δημοσιονομικής κατάστασης.

Οι εργασίες της Επιτροπής για τη συζήτηση των προϋπολογισμών υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και την παρουσίαση της Οικονομικής κατάστασης και εκτιμήσεις για το 2023.

Πρόσφατα, το δημοσιονομικό συμβούλιο συνέστησε σύνεση και προσοχή, με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Της Ελένης Χαραλάμπους