You are here

Δεύτερο μήνα υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία

07/10/2022 10:56

Για δεύτερο μήνα υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών τον Σεπτέμβριο στη Βρετανία σε μηνιαία βάση, με τα αυξημένα επιτόκια να αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις, σύμφωνα με την Halifax.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές κατοικιών κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ σε ετήσια βάση ήταν 9,9% υψηλότερες, καταγράφοντας την πιο χαμηλή άνοδο από τον Ιανουάριο.

«Η προοπτική να συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια εν μέσω πιέσεων κόστους διαβίωσης, συν την επίπτωση του υψηλού στεγαστικού κόστους δανεισμού, αναμένεται να ασκήσει πιο σημαντική καθοδική πίεση στις τιμές κατοικιών τους επόμενους μήνες», σημείωσε η Kim Kinnaird, στέλεχος της Halifax.

Σε μια απογοητευτική αξιολόγηση, αναλυτές της Deutsche Bank ενημέρωσαν ότι το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρειαστεί μέχρι το 2024 για να επιστρέψει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2019, τον μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία.

Παράλληλα, η αύξηση της ζήτησης για μόνιμο και έκτακτο προσωπικό αποδυναμώθηκε τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με την KPMG και την Recruitment & Employers Confederation.

Πηγή: Euro2day