You are here

Το Σαν Φρανσίσκο 'πνίγεται' από τους καπνούς της τεράστιας πυρκαγιάς της Καλιφόρνιας

17/11/2018 07:50

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο, όπου τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από τη γιγαντιαίων διαστάσεων πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Τα διάσημα "Cable Cars", τα εμβληματικά τραμ του Σαν Φρανσίσκο, δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια σήμερα, και θα αντικατασταθούν από τοπικά λεωφορεία. Έπειτα από αίτημα της δημάρχου Λόντον Μπριντ, οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας. Η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε χθες, φθάνοντας σε ένα "πολύ ανθυγιεινό επίπεδο", ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο.

Κάτοικοι της πόλης ανάρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες όπου η διάσημη γέφυρα Golden Gate μόλις που διακρίνεται πίσω από το νέφος. Η πυρκαγιά που μαίνεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60 και πλέον ανθρώπους, 630 άνθρωποι αγνοούνται.