You are here

Φ. Λάρκος, Crowdbase: Ευκαιρίες από μικροδάνεια

20/11/2022 06:00

Στις επενδυτικές ευκαιρίες μικροδανείων, αναμένεται να στραφούν επενδυτές αλλά και καταθέτες, εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων, σύμφωνα με τον Φρίξο Λάρκο, founder και CEO της Crowdbase.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Λάρκος εξηγεί γιατί κάποιος να επενδύσει ένα ποσοστό των χρημάτων του σε επενδυτικές ευκαιρίες μικροδανείων, παρά να κρατά τα χρήματα στην τράπεζα με μηδενικό επιτόκιο και τι ενέργειες έκανε η εταιρεία σε σχέση με το δωδεκάμηνο EURIBOR.

Επιπλέον, τονίζει τη σημαντικότητα της χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων για μια υγιή και αναπτυσσόμενη οικονομία και εξηγεί τους στόχους της Crowdbase.

«Μέσα από την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, η οποία δεν είναι εφικτή χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να προωθήσουμε την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», σημειώνει.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της εταιρείας με τους κρατικούς φορείς, ο κ. Λάρκος αναφέρει ότι υπάρχουν στενές σχέσεις αλλά και περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας για επίλυση κοινών προβλημάτων και στόχων, μέσω ανταλλαγής ιδεών.

Ο κ. Λάρκος αναφέρει ακόμη, πως μέσω της χρηματοδότησης νέων ιδεών και επιχειρήσεων, μακροπρόθεσμα, αναμένεται να ενθαρρυνθούν και άλλοι να ξεκινήσουν κάτι νέο και καινοτόμο, δημιουργώντας αξία για τους καταναλωτές ή και τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά το όραμα της εταιρείας, ο founder και CEO, εξηγεί ότι όραμα είναι η Κύπρος να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας στην περιοχή, μέσω της χρηματοδότησης των startups και την επιμόρφωση του κοινού για τους τομείς της καινοτομίας και των επενδύσεων.

Αναφορικά με το τι επιζητούν οι Κύπριοι στις επιχειρήσεις τους μέσω της πλατφόρμας της Crowdbase και των χρηματοδοτήσεων, ο κ. Λάρκος αναφέρει ότι επιζητούν την εξειδικευμένη χρήση της τεχνολογίας για τη διευκόλυνση των πελατών τους.

Η Crowdbase πρόσφατα παρουσίασε τρεις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες με δραστηριότητες στον τουρισμό, υπηρεσίες ευεξίας/ομορφιάς και μικροδάνεια.

Οι στόχοι της Crowdbase συμπεριλαμβάνουν τη βοήθεια στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Κύπρου, μέσα από την χρηματοδότηση των startups και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επιμόρφωση του κοινού για την καινοτομία και τις επενδύσεις και την περιπλοκή του κοινού στο οικοσύστημα μέσω των επενδύσεων τους σε αυτές τις εταιρείες.

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ.

Της Μαρίας Κυριακίδου