You are here

Έρχονται αυξήσεις σε ασφάλιστρα

30/11/2022 12:48

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και κατοικιών, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου ασφαλιστικών εταιρειών Κύπρου, Ανδρέας Αθανασιάδης.

Σε δηλώσεις του στον Αντένα, ο πρόεδρος του συνδέσμου εξήγησε ότι οι ανατιμήσεις έρχονται έπειτα από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις του πληθωρισμού αφού σε ότι αφορά ζημιές αυτοκινήτων και κατοικιών, το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων εξήγησε, για την κάλυψη ζημιάς λόγω της αύξησης του κόστους εξαρτημάτων, οι ασφαλιστικές εταιρείες καταβάλουν μεγαλύτερο κόστος.

Με βάση την ίδια γραμμή και για τα ασφάλιστρα κατοικιών, ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε ότι το κόστος για την κάλυψη των ζημιών αυξήθηκε.

Ξεκαθάρισε ότι οι αυξήσεις θα ισχύουν με την ανανέωση των συμβολαιών, ενώ ερωτηθείς για το τι ποσοστό αύξησης θα πρέπει να αναμένεται ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να δοθεί καθώς οι αυξήσεις είναι ανάλογα με την κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

Εκτίμησε ωστόσο, ότι οι αυξήσεις θα κυμανθούν εντός λογικών πλαισίων.

Οι αυξήσεις γίνονται ώστε οι εταιρείες να μπορούν να ανταποκριθούν, συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι ο σύνδεσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και μέσω του ευρωπαϊκού συνδέσμου ασφαλιστικών εταιρειών.

«Το θέμα του πληθωρισμού απασχολεί όλη την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ασφαλιστικών εταιρειών, απασχόλησε το σύνδεσμο για αρκετό καιρό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις εφαρμόστηκαν σε άλλα κράτη εδώ και καιρό.

Όσον αφορά το ζήτημα της υποασφάλισης, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να διαφοροποιούμε την ασφάλιση, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος εκθεσιμότητας και του υψηλού ρίσκου».

Πρόσθεσε, ότι το θέμα προβληματίζει τον σύνδεσμο λόγω απώλειας εσόδων και πιθανής αύξησης της υποασφάλισης στη χώρα.

Της Μαρίας Κυριακίδου