You are here

Ρυθμίσεις μέχρι τέλος 2023 για ελαφρύνσεις στις αναδιαρθρώσεις

02/12/2022 17:20

Η Βουλή ψήφισε σε νόμο την παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 της ισχύος των υφιστάμενων ρυθμίσεων που αφορούν στην παραχώρηση φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων που παραχωρήθηκαν με σκοπό την ενίσχυση και την προώθηση των αναδιαρθρώσεων δανείων.

Σκοπός του νόμου είναι η τροποποίηση του περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) (Τροποποιητικού) Νόμου 2022, ώστε να παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 η ισχύς των υφιστάμενων ρυθμίσεων που αφορούν στην παραχώρηση φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων που παραχωρήθηκαν με σκοπό την ενίσχυση και την προώθηση των αναδιαρθρώσεων δανείων οι οποίες λήγουν 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα με τους 40 παρόντες βουλευτές.

Η ομόφωνη ψήφος της Βουλής καλύπτει και τα νομοσχέδια Ο περί Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022, Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) (Αρ. 9) Νόμος του 2022, Ο περί Χαρτοσήμων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022, Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 9) Νόμος του 2022, Ο περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2022 και Ο περί Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022.

Ολοι οι νόμοι που εγκρίθηκαν ήταν προτάσεις νόμου των Χάρη Γεωργιάδη, Ονούφριου Κουλλά και Σάβιας Ορφανίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Χρύση Παντελίδη εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ηλία Μυριάνθους εκ μέρους της ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικό Κόμμα και Αλέκου Τρυφωνίδη εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.