You are here

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ συγχαίρει τον Επίτιμο Διδάκτορα, κ. Φίλιππο Φιλή, για τη βράβευσή του στα 9α KEBE Business Leader Awards

05/12/2022 16:12

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της Lemissoler Navigation Co. και Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής, κ. Φίλιππο Φιλή, ο οποίος  κέρδισε το βραβείο Business Leader, στην κατηγορία Ναυτιλία, κατά τα 9α KEBE Business Leader Awards.

Τα βραβεία διοργάνωσαν η ΙΜΗ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με στόχο την ανάδειξη ηγετικών προσωπικοτήτων και τη βράβευση Κύπριων επιχειρηματιών που έχουν αναπτύξει την επιχείρησή τους και που έχουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δημιουργήσει βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες στρατηγικές, διεξάγουν το επιχειρηματικό τους έργο με ακεραιότητα και ήθος, έχουν τον σεβασμό των εργαζομένων, των ανταγωνιστών τους καθώς και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας και εν κατακλείδι, έχουν ως κύριες αρχές τους όλα αυτά που προσδιορίζουν έναν πετυχημένο ηγέτη: Δύναμη, καινοτομία, διορατικότητα και γνώση.

Ο κ. Φιλής συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα τα πιο πάνω στοιχεία και χαρακτηριστικά που τον καθιστούν μια ηγετική μορφή και έναν επιτυχημένο επιχειρηματία στον τομέα της ναυτιλίας, ο οποίος, παρά τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις σημαντικές διακρίσεις του, παραμένει ένας ταπεινός άνθρωπος που διαχρονικά και σιωπηρά ευεργετεί την εκπαίδευση και τους νέους.

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προσφέρει, εμπράκτως, εδώ και πολλά χρόνια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στηρίζοντας οικονομικά με την παροχή βραβείων και υποτροφιών προς τους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με άριστη επίδοση, αλλά και συμμετέχοντας σε σειρά διαλέξεων στα μεταπτυχιακά  προγράμματα στα Ναυτιλιακά. Επιπλέον, η εταιρεία και ο Όμιλος Lemissoler είναι πρωτοπόρα, τόσο στη διάθεση θέσεων για πρακτική άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής, όσο και στην εργοδότηση αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Λίγα λόγια για τον κύριο Φιλή

Ο κ. Φιλής ίδρυσε τον Όμιλο Lemissoler το 1996. Είναι Πρόεδρος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του από το 2009. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα της πλοιοκτησίας της πλοιοδιαχείρισης, της ναυλαγοράς και εκμετάλλευσης πλοίων παρέχοντας διεθνώς υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών αναπτύσσοντας στρατηγικές σχέσεις με μερικές από τις ισχυρότερες πολυεθνικές εταιρίες. Σημαντική επίσης δραστηριότητα του Ομίλου είναι η έρευνα και καινοτομία σε τεχνολογίες και σχεδιασμούς πλοίων με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Κατέχει πτυχίο Μηχανολογίας από το RWTH Aachen και είναι απόφοιτος του Harvard Business School και είναι επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ, η αναγόρευση του οποίου έγινε τον Απρίλιο του 2022. Επίσης, υπηρέτησε και υπηρετεί από ηγετικές θέσεις σε πολλαπλά Διοικητικά Συμβούλια, όπως Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών ECSA (2022 - ), Πρόεδρος Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου CSC (2019 -2021) και Πρόεδρος Ένωσης Εργοδοτών Πλοιοκτητών Κύπρου CySEA (2016 - 2021).