You are here

Εγκαινιάστηκε το Nicosia City Centre

06/12/2022 07:08

Εγκαινιάστηκε χθες το εμπορικό κέντρο κτιρίων, γραφείων και καταστημάτων Nicosia City Centre στη Λευκωσία, το οποίο αποτελείται στο ισόγειο από καταστήματα όπου θα στεγαστούν χώροι εστίασης, καφετέριες και στον πάνω όροφο από γραφεία.

Κατά την τελετή εγκαινίων, στην παρουσία επιχειρηματικών στελεχών, ο εκ των ιδιοκτητών του έργου Πόλυς Κουρουσίδης, ανακοίνωσε ότι το Nicosia City Center έχει λάβει το βραβείο στα Europen Property Awards, «Best Mixed Used Development», για τα έτη 2022 και 2023.

Ο κ. Κουρουσίδης, επεσήμανε ότι το έργο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη στήριξη της Τρ. Κύπρου, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου που πίστεψε στην υλοποίηση του έργου και συμφώνησε να προχωρήσει σε συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικός όμιλος, συμφώνησε στην ενοικίαση τριών ορόφων του κτιρίου.

Το έργο ανεγέρθηκε από την PCMK (Holdings) Ltd, με κύριους συντελεστές την Polys Kourousides & Associates LLC και την House of Investments και είναι συνολικής δόμησης πέραν των 12,000 τ.μ.

Αρχιτέκτονας του έργου είναι η BENOY, σε συνεργασία με τους UDS και Vafeades & Vafeades.

Το Nicosia City Centre βρίσκεται στην περιοχή του Nicosia Landmark, απέναντι από το κρατικό φιλέτο που θα γινόταν η περιβόητη ανάπτυξη του Κατάρ, στη γωνία της λεωφόρου Καλλιπόλεως και Εθνικής Φρουράς.