You are here

Επενδυτές και στελέχη κυβέρνησης στο συνέδριο “Capital Link”

10/12/2022 09:27

“Διατηρώντας την Ανάπτυξη και το Επενδυτικό Μομέντουμ” (Sustaining Growth & Investment Momentum) ήταν ο τίτλος του φετινού επενδυτικού συνεδρίου της “Capital Link” που πραγματοποιήθηκε για 24η χρονιά στη Νέα Υόρκη.

Παρουσία στελεχών της κυβέρνησης της Ελλάδας καθώς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του το πρωί της Παρασκευής στο Metropolitan Club.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, εξέφρασε την ικανοποίηση και αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ αναφέρθηκε στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και στις επιπτώσεις του.

“Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνέβαλε σε μια ενεργειακή κρίση που πιέζει τις οικονομίες όλων των κρατών. Και η πολιτική αστάθεια αυξάνεται ξανά σε πολλά μέρη του κόσμου. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο 2023”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας κ.α.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόνισε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και εφαρμόζει αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που παρέχουν την ώθηση για τη διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικού τοπίου. Με θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, με το δημόσιο χρέος να βρίσκεται σε τροχιά μείωσης και με τον τραπεζικό τομέα να σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο, ανέφερε.