You are here

Χαμηλή η επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία

23/12/2022 07:34

Χαμηλή χαρακτήρισε την επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία της Πάφου το Δεκέμβριο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως κάποια αύξηση της επισκεψιμότητας θα παρατηρηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων έως την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, χωρίς οι πληρότητες του τελευταίου μήνα του χρόνου να ξεπεράσουν το 35%.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία της Πάφου, ωστόσο, οι αριθμοί είναι σχετικά μικροί για να μπορέσουν να δώσουν κάποια ουσιαστική ώθηση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Πάφου.

Πρόσθεσε πως αρκετοί εγχώριοι επισκέπτες, θα περάσουν τις διακοπές τους στην Πάφο, ωστόσο δεν θα αποτελέσουν σημαντική ροή επισκεπτών για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, στην επαρχία Πάφου θα παραμείνουν σε λειτουργία το χειμώνα 7.500 – 8.000 κλίνες που αντιπροσωπεύουν όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων στην Πάφο και είναι ο αριθμός που υπολογίστηκε πριν δύο μήνες.

Ανέφερε πως οι ξενοδόχοι που παραμένουν σε λειτουργία το κάνουν περισσότερο για να στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες που επιλέγουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα τους και το χειμώνα και για να υπάρχει μια συνεχής ροή τουριστών.

Για το υπόλοιπο του χειμώνα, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά και τον πρώτο μήνα της άνοιξης το Μάρτιο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι πληρότητες θα είναι ακόμη πιο χαμηλές, σημειώνοντας πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο δύσκολοι μήνες της χρονιάς.  Χαρακτήρισε επίσης τις πληρότητες του 2022- 2023, πιο χαμηλές από την περίοδο του χειμώνα του 2019.

Όσον αφορά την ζήτηση για το ερχόμενο καλοκαίρι ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι αρκετά νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, προσθέτοντας ωστόσο πως τα μηνύματα από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι η κύρια αγορά της επαρχίας Πάφου, είναι αρκετά θετικά.

Χαιρέτισε τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πόλη Χρυσοχούς σημειώνοντας πως η επισκεψιμότητα μπορεί να έχει αυξηθεί αλλά δεν θα δημιουργήσει διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύμματα της περιοχής.

Την περίοδο αυτή στην επαρχία Πάφου οι επισκέψεις πραγματοποιούνται από τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία την Πολωνία και μικρότερες αγορές. Οι επισκέπτες είναι κυρίως συνταξιούχοι.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στο υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τα ξενοδοχεία.