You are here

Στην Κύπρο ο πρόεδρος Σερβίας

30/11/2018 11:00

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε πριν από λίγο τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Προεδρικό, στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, η οποία φιλοξενείται στη Λευκωσία.

Κατά την επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Βούτσιτς δέχθηκε τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς. Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Σερβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Φιλαρμονική της Αστυνομίας και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Παρόντες στην επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό είναι και οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας αρμόδιος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και παράλληλα συναντήσεις των αρμόδιων Υπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αναμένεται στο πέρας των διευρυμένων συνομιλιών να υπογραφεί σειρά μνημονίων συναντίληψης σε διάφορους τομείς.

Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τιμή του Σέρβου ομολόγου του.

Με το πέρας της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.