You are here

Οι λόγοι μή συμμετοχής της ΙΣΟΤΗΤΑΣ στη στάση εργασίας για ΑΤΑ

21/01/2023 20:50

Τους λόγους μη συμμετοχή της στην τρίωρη στάση εργασίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στις 26 Ιανουαρίου, εξηγεί με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία «Ισότητα».

Όπως αναφέρει, ενώ η Συντεχνία έλαβε διαβεβαιώσεις, σε επίπεδο Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι θα συμμετείχε στις συνεδρίες του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για την ΑΤΑ και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό για την ΑΤΑ, πληροφορήθηκε ότι, τελικά, δεν θα συμμετάσχει στις συνεδρίες, ένεκα της αντίδρασης ορισμένων εκ των οργανώσεων που προγραμμάτισαν τη στάση εργασίας.

«Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένες οργανώσεις (ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ) αντέδρασαν και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Συντεχνίας μας στην επικείμενη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα η Συντεχνία μας να αφεθεί εκτός», αναφέρει.

Προσθέτει πως όταν οι διεκδικήσεις είναι κοινές, το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να είναι ενωμένο, απαλλαγμένο από μικροπολιτικές και τερτίπια, που ενδεχομένως θυμίζουν παρωχημένες εποχές. «Με δεδομένο ότι αριθμός επηρεαζόμενων συντεχνιών έχουν αποκλειστεί, γιατί γίνεται λόγος για “πανσυνδικαλιστική” στάση εργασίας;», διερωτάται η Συντεχνία.

Προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση η «Ισότητα» θα συνεχίσει με ζήλο, τιμιότητα και αξιοπρέπεια να διεκδικεί τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

«Δεν θα απαγορεύσει, ούτε θα παροτρύνει εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην επικείμενη στάση εργασίας, όπως έπραξαν άλλες «συντεχνίες» (συμπαιγνίες), στο πρόσφατο παρελθόν, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της Συντεχνίας μας. Καθένας ας πράξει ότι του επιβάλλουν η συνείδηση και οι αρχές του», καταλήγει η ανακοίνωση.