You are here

ΕΒΕΛ: Ικανοποίηση για πρόοδο στην ανέγερση Κυπριακού Μουσείου

24/01/2023 18:26

Την ευαρέσκειά του σε σχέση με την πρόοδο των εργασιών για την ανέγερση του Νέου Κυπριακού Αρχαιολογικού Μουσείου εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας, με αφορμή την κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι "το ΕΒΕΛ υπήρξε πρωτοστάτης μαζί με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας στις προσπάθειες για επίσπευση των εργασιών του μουσείου, το οποίο θα εμπλουτίσει το πολιτιστικό προϊόν της πρωτεύουσας, αναβαθμίζοντας την εικόνα της".

"Το νέο μουσείο θα αποτελεί ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα φιλοξενήσει πέραν των 6,5 χιλιάδων αρχαιολογικών θησαυρών σημαντικής ιστορικής αξίας και αναμένεται να προσελκύσει αξιοσημείωτο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη Λευκωσία", προστίθεται.

Καταληκτικά, το ΕΒΕΛ ευελπιστεί ότι οι εργασίες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις ή προβλήματα, με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποπεράτωση του σπουδαίου αυτού έργου.