You are here

Μνημόνιο συνεργασίας ΤΕΠΑΚ-DP World Limassol

27/01/2023 16:35

Μνημόνιο συναντίληψης MoU υπέγραψαν σήμερα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η DP World Limassol, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, την ανταλλαγή προσωπικού και την υλοποίηση έργων μικρής κλίμακας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η DP World Limassol ανανέωσε τη δέσμευση της για παροχή ευκαιριών πρακτικής άσκησης στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, καθώς και στήριξη της έρευνας τους.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla και ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, ο κ. Ζαφείρης εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία με αμοιβαίο όφελος και πρόοδο, όπως οι τομείς ενέργειας, ναυτιλίας και τεχνολογίας.

Από πλευράς του ο κ. Abdulla ανέφερε, ότι το μνημόνιο συναντίληψης αντανακλά τη δέσμευση του ομίλου να συμμετέχει θετικά στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Πρόσθεσε πως, ήδη κάποιοι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που συμμετείχαν σε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης οι οποίοι σπουδάζουν ναυτιλιακά ή άλλα συναφή θέματα, έχουν εξελιχθεί σε μόνιμα μέλη του προσωπικού της εταιρείας.