You are here

Ίδρυση του ICC Women Network Cyprus

30/01/2023 17:35

Με όραμα τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου γυναικών επιχειρηματιών για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ποικιλομορφίας των φύλων σε θέσεις αποφάσεων και διοικητικά συμβούλια, από το Νοέμβριο του 2022 έχει δημιουργηθεί το ICC Women Network Cyprus, που αποτελεί μέρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) Κύπρος. Το ICC εκπροσωπείται στην Κύπρο από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του ΔΕΕ που εδρεύει στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

To ICC ιδρύθηκε το 1919 και είναι o βασικός παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός που στηρίζει τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, προωθεί το ελεύθερο διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις και στηρίζει τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων. Συνεργάζεται, επίσης, μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ.

Παράλληλα, το ICC Women Network Cyprus απαρτίζεται από γυναίκες από διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η υγεία. Το δίκτυο στοχεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από το ICC για την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο, την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε θέματα που αφορούν την οικονομία της Κύπρου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το δεκαπενταμελές  συμβούλιο να αναλάβει τα ηνία του συνδέσμου η κ. Μόνικα Πολεμίτη από την BakerTilly, ενώ παράλληλα έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένοι στόχοι, δράσεις και πρωτοβουλίες.