You are here

Οι χρηματοδότες προεκλογικής του Α. Μαυρογιάννη

31/01/2023 15:04

Στην δημοσιοποίηση καταλόγου με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνεισέφεραν στην προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη, προχώρησε το εκλογικό του επιτελείο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παραχώρησαν εισφορές 10 χιλ. και άνω.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο πλήρης ονομαστικός κατάλογος όσων εισέφεραν προς το εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη για σκοπούς στήριξης της προεκλογικής εκστρατείας, θα δοθεί τόσο στον Έφορο Εκλογών όσο και στον Γενικό Ελεγκτή με το πέρας των Εκλογών, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που η νομοθέσια ορίζει.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν είναι συνθήματα. Είναι και πρέπει να είναι, στάση ζωής για κάθε δημόσιο πρόσωπο. Γι’ αυτό και το Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την κατάσταση Εσόδων και Εξόδων του Εκλογικού Επιτελείου καθώς και τον κατάλογο με τις εισφορές άνω των 10.000 ευρώ από μέρους Φυσικών και Νομικών προσώπων».

«Θεωρήσαμε χρέος μας να δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά πριν από τις εκλογές, γιατί πολύ περισσότερο θεωρούμε δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν πριν πάνε στην κάλπη με ποιους πόρους χρηματοδοτήθηκε η εκστρατεία των υποψηφίων. Όλα στο φως. Ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους, από τα του οίκου μας. Καλούμε όλους τους υποψήφιους να ενεργήσουν αναλόγως», προστίθεται.

Επισυνάπτεται ο κατάλογος.