You are here

Στις κάλπες για ανάδειξη ΠτΔ 189 Τουρκοκύπριοι στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

05/02/2023 13:04

Το εκλογικό τους δικαίωμα αναμένεται να ασκήσουν σήμερα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 189 Τουρκοκύπριοι, που είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια Πάφου. 

Παγκύπρια στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 730 Τουρκοκύπριοι. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, στην Πάφο σε 47 εκλογικά κέντρα είναι κατανεμημένοι και Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν δελτίο ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένοι στις ανάλογες ενορίες, ανάλογα με τη διεύθυνση διαμονής τους.  

Στο χωριό της Σταυροκόννου, που αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους και πολυπληθέστερους τουρκοκυπριακούς οικισμούς της επαρχίας, με ελάχιστους Ελληνοκύπριους κατοίκους, σήμερα διαμένουν μόνο τέσσερις οικογένειες Τουρκοκυπρίων. κοινότητα Στην κοινότητα συναντώνται η εγκαταλελειμμένη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το μουσουλμανικό τέμενος του χωριού, να θυμίζουν το πολιτισμικό και ιστορικό παρελθόν του τόπου που βίωσε δύσκολες και τραγικές στιγμές και καταστάσεις.  

Το ΚΥΠΕ επισκέφθηκε την κοινότητα και συνομίλησε με μία από τις οικογένειες, την τετραμελή οικογένεια του Οσμάν και της Ρεμζιγιέ Χουσεΐν, που διαμένουν στη Σταυροκόννου πολλά χρόνια. 

 Τα παιδιά του Οσμάν και της Ρεμζιγιέ, ο Χουσεΐν η Αννα, ο Κώστας και ο Αχμέντ, γεννήθηκαν στο χωριό.   

Ο Οσμάν Χουσεΐν δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως σε κάθε εκλογική διαδικασία μεταβαίνει στο εκλογικό κέντρο της Σταυροκόννου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, πιο ανθρώπινες, δήλωσαν τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του, Ρεμζιγιέ.  

Ο Οσμάν και η Ρεμζιγιέ άδραξαν την ευκαιρία της συνομιλίας μας για να εκφράσουν και δημόσια τη μεγάλη τους αγάπη και εκτίμηση για την πρόεδρο του Κ.Σ. Σταυροκόννου Ελένη Καμαρλίγκου, που τους στηρίζει -είπα - σε κάθε τους πρόβλημα.  

Μίλησαν με αγάπη και για το χωριό όπου διαμένουν την Σταυροκόννου που βρίσκεται ανάμεσα σε ένα άγριο με βουνά τοπίο με αγριολούλουδα, χαρουπιές μοσφιλιές, αμυγδαλιές και πυκνούς αμπελώνες και ευχήθηκαν για όλο τον κόσμο να έρθουν καλύτερες μέρες.