You are here

Αναχωρεί για Τουρκία ισραηλινή ομάδα διάσωσης

06/02/2023 20:30

Αναχωρεί απόψε τα μεσάνυχτα ισραηλινή ομάδα διάσωσης προκειμένου να συνδράμει την Τουρκία στη διαχείριση του πλήγματος του Εγκέλαδου στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γκαζίαντεπ στις νότιες επαρχίες της χώρας, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αυτό ανακοίνωσε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε απόψε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίον και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τις οικογένειες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ιδιαίτερο γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου αναφέρεται ότι προηγήθηκε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ιτσχάκ Χέρτσογκ τόσο με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, όσο και με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, οι οποίοι «και οι δύο συμφώνησαν ότι «εδώ στο Ισραήλ είμαστε όλοι μας σύμφωνοι να βοηθήσουμε την Τουρκία με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε για τα συλλυπητήρια που του εξέφρασαν οι Ισραηλινοί πολιτικοί ηγέτες, τόνισε «την ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση που εκδηλώνει το Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες ώρες στην φίλη χώρα, Τουρκία», ενώ παρέθεσε στοιχεία που περιγράφουν τον τραγικό απολογισμό του σεισμού. Στο τέλος της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε με τη σειρά του τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης αιματηρής ένοπλης επίθεσης έξω από τη συναγωγή στην συνοικία Νεβέ-Ιακώβ της Ιερουσαλήμ.