You are here

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων: Συμμόρφωση των υποψηφίων στον Α' γύρο

07/02/2023 12:59

Υπήρξε συμμόρφωση των εκπροσώπων των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας στον Α' γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου, 2023 διενεργήθηκαν παγκύπρια, έλεγχοι συμμόρφωσης σε 90 εκλογικά κέντρα.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες/οδηγίες που το Γραφείο της Επιτρόπου είχε θέσει στην Ανακοίνωση ημερ. 1 Φεβρουαρίου, 2023, αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης αριθμού δελτίου ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων που δικαιούνται να κατέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών συνδυασμών/κομμάτων/υποψηφίων εντός των εκλογικών κέντρων, προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μέχρι και την στιγμή της σύνταξης της εν λόγω ανακοίνωσης, υποβλήθηκαν 25 παράπονα εναντίον επιτελείων ή/και υποστηρικτών υποψηφίων που αφορούν στη λήψη ανεπιθύμητων προωθητικών μηνυμάτων τύπου sms ή/και τηλεφωνικών κλήσεων. 

Παράλληλα, υποβλήθηκαν και 14 ερωτήματα σε σχέση με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Τα παράπονα θα τύχουν της δέουσας διερεύνησης και το αποτέλεσμά τους θα δημοσιοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, καταλήγει η ανακοίνωση.