You are here

Ετοιμότητα Χριστοδουλίδη για συνεργασία με ΟΕΒ

21/02/2023 19:03

Την ετοιμότητά του να εργαστούν από κοινού με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Κράτος και ο επιχειρηματικός κόσμος, εξέφρασε την Τρίτη ο εξελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η παρουσία του εκεί είναι ένδειξη της εκτίμησης αλλά και της αναγνώρισης του διαχρονικού ρόλου της ΟΕΒ στην οικονομία και όχι μόνο, του τόπου. «Είμαι εδώ για να δείξω στην πράξη αυτή την εκτίμηση αλλά και την ίδια στιγμή, να εκφράσω την ετοιμότητά μου να εργαστούμε από κοινού», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θεωρεί ότι έχουν κοινούς στόχους, και κοινές επιδιώξεις «για την πατρίδα μας, για το μέλλον της χώρας μας», και διαβεβαίωσε ότι, με την παρουσία του εκεί, θα υπάρχει ένας συνεχής διάλογος, για να αντιμετωπίσουν από κοινού «τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιών μας». Σημείωσε ότι αυτές είναι προκλήσεις για το Κράτος αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο και για το σύνολο του κυπριακού λάου. «Είμαι σίγουρος ότι εργαζόμενοι μαζί, συνεργαζόμενοι σε αυτή την προσπάθεια, σαφώς θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα», είπε.

Ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ, Αντώνης Αντωνίου, ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη για την παρουσία του εκεί. 

Σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, η ΟΕΒ, αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με την ανώτατη ηγεσία της Οργάνωσης κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίας της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Αντώνης Αντωνίου, «υπογράμμισε την εξέχουσα σημειολογική αξία που έχει η συνάντηση του νέου ΠτΔ με την ΟΕΒ πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα και τον διαβεβαίωσε ότι η ΟΕΒ θα βρίσκεται δίπλα του για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Κυβέρνησης προς όφελος, τόσο των επιχειρήσεων όσο των εργαζόμενων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης, προστίθεται, εξέφρασε «την βαθιά του εκτίμηση για το καθοριστικό και θετικό ρόλο που με υπευθυνότητα η ΟΕΒ διαδραματίζει στα οικονομικά, επιχειρηματικά, εργασιακά και όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, και διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει στενή συνεργασία μαζί της, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της Κυβέρνησης του από την 1η Μαρτίου 2023».