You are here

Κινήσεις για το μέλλον συμβουλευτικών υπηρεσιών

22/02/2023 10:49

Καθοριστικής σημασίας για τον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο κρίνεται η στρατηγική συνεργασία της Grant Thornton Κύπρου, Αγγλίας και Ιρλανδίας σύμφωνα με τους CEOs των τριών οργανισμών.

Η συνεργασία αφορά την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων εκ μέρους της Grant Thornton Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για κάλυψη κενών εξειδίκευσης στον τομέα με εξαγωγή υπηρεσιών και από την Κύπρο.

Η συνεργασία μεταξύ των τριών οργανισμών παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Grant Thornton Κύπρου, με τους τρεις εμπλεκόμενους CEOs να κάνουν λόγο για επανακαθορισμό των συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Κύπρο και καθιέρωση του νησιού ως περιφερειακού κόμβου υπηρεσιών.

Η συνεργασία, που χαρακτηρίζεται ως «καινοτόμος» από τα εμπλεκόμενα μέρη, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των κυπριακών συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέσω των εξειδικευμένων δεξιοτήτων και γνώσεων που θα προσφέρουν η Grant Thornton του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο CEO της Grant Thornton Κύπρου, Σταύρος Ιωάννου, η πανδημία του Covid-19, έδωσε ώθηση στις συνεργασίες με το εξωτερικό και άνοιξε το δρόμο για τα κυπριακά ταλέντα στον τομέα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι η τριμερής συνεργασία αναμένεται να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτες.

Ο CEO της Grant Thornton Αγγλίας, Dave Dunckley, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία προσφέρει στον τομέα και παρέχει πρόσβαση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο CEO της Grant Thorton Ιρλανδίας, Nicholas O’Dwyer, δήλωσε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής, όπου υπάρχει κενό εξειδίκευσης στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών, θα καλύπτεται από τους οργανισμούς της Αγγλίας και της Ιρλανδίας.

Εξήγησε πως ο σχεδιασμός αυτός είναι μακροπρόθεσμος, ενώ ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να «χτιστεί» η ντόπια εξειδίκευση.

«Η συνεργασία είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης του προσωπικού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα είναι εφικτή η εξαγωγή υπηρεσιών από την Κύπρο.

Της Μαρίας Κυριακίδου