You are here

Λειτουργία νέας Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα

04/03/2023 11:41

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας.

Η Αγορά, σήμερα θα λειτουργεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας δήλωσε, πως «το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι να εκφράσω την οδύνη και την θλίψη μου για το τραγικό συμβάν που έγινε στην Ελλάδα».

Η σκέψη μας, είπε, «είναι στις οικογένειες των θυμάτων αλλά το κυριότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο. Ότι με τις παραλείψεις ή τις αδυναμίες μας να μην είμαστε η αιτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές.  Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θρηνούμε θύματα σε τέτοιου είδους ατυχήματα».

Σε σχέση με την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας ο κ. Βύρας ανέφερε πως «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Λάρνακα, γιατί η παλιά αγορά είχε κατεδαφιστεί το 1996. Άρα αντιλαμβάνεστε πως σήμερα έχουμε 2023 και ουσιαστικά είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας παράλληλα με την Λαϊκή Αγορά που διεξάγεται κάθε Σάββατο».

Ο κ. Βύρας είπε πως «το θετικό είναι το ότι εκατοντάδες πολίτες από την Λάρνακα και όχι μόνο επισκέφθηκαν την αγορά και έχουν ενθουσιαστεί από τον χώρο».

Είναι, πρόσθεσε, «ένα πάρα πολύ όμορφο έργο, ένα έργο το οποίο θα φέρει κόσμο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας, αλλά το κυριότερο είναι το ότι πρόκειται για ένα έργο που διατηρεί την πολιτιστική μας παράδοση».

«Ένα έργο το οποίο θα δώσει επιλογές στους Λαρνακείς αυτούς που επισκέπτονται την Λάρνακα στους τουρίστες, θα γνωρίσουν τα προϊόντα και τον πολιτισμό μας. Είναι ένα έργο το οποίο μας χαροποιεί και μετά από τόσες δυσκολίες αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα είμαστε σήμερα εδώ και χαιρόμαστε αυτόν τον πανέμορφο χώρο», σημείωσε.

Στον χώρο της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας ανέφερε ο κ. Βύρας, «υπάρχουν είκοσι καταστήματα στο ισόγειο και πέραν από τους παραγωγούς της Λαικής Αγοράς κάθε Σάββατο, επίσης στον πρώτο όροφο και στην οροφή θα λειτουργούν δυο εστιατόρια και δυο καφετέριες. Όλα τα καταστήματα και τα καφεστιατόρια έχουν δοθεί σε προσφοριοδότες».

Σήμερα, πρόσθεσε, «ξεκίνησαν τα δεκατρία από τα είκοσι καταστήματα και υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου - Απριλίου θα λειτουργεί κανονικά όλη η Αγορά και όλα τα καταστήματα».

Υπενθυμίζεται πως στόχος του έργου είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας του Αστικού Κέντρου της Λάρνακας και ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

Τα εγκαίνια του έργου τελέστηκαν στις 27 Ιανουαρίου 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επί δημαρχίας Ανδρέα Βύρα.