You are here

Αποσύρθηκε το αίτημα για λιμουζίνες αξιωματούχων

06/03/2023 11:31

Σε απόσυρση του αιτήματος που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για αποδέσμευση κονδυλίου για την αγορά οχημάτων, μεταξύ των οποίων λιμουζίνες κρατικών αξιωματούχων, προχώρησε η εκτελεστική εξουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε στο παρόν στάδιο να αποσύρει το αίτημα της εκτελεστικής εξουσίας για αποδέσμευση κονδυλίου για την αντικατάσταση 35 λιμουζινών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΠτΔ θεωρεί ότι το σχετικό κονδύλι είναι μεγάλο και θα ήθελε να επαναξιολογηθεί και ανάλογα να ληφθούν οποιεσδήποτε τελικές αποφάσεις.

Εκτιμάται ότι ο ΠτΔ δεν θα ήθελε να συνδέσει τις πρώτες πράξεις της διακυβέρνησης του με την δαπάνη για αντικατάσταση των πολυτελών οχημάτων των κρατικών αξιωματούχων.

Το συγκεκριμένο αίτημα με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, προωθήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών από την απελθούσα κυβέρνηση εκ μέρους της διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το αίτημα, απαιτείται αποδέσμευση ποσού ύψους €3,1 εκατ. για κάλυψη της δαπάνης για υλοποίηση του προγράμματος αγοράς υπηρεσιακών οχημάτων/μηχανημάτων.

Σημειώνεται ότι για το 2023, με βάση την πρόοδο των διαδικασιών, θα κατανεμηθεί ποσό ύψους €1,8 εκατ. για την προμήθεια 35 επιβατικών οχημάτων σαλούν για αξιωματούχους.

Επίσης, με βάση το ίδιο αίτημα, θα κατανεμηθεί ποσό €1,1 εκατ. για την προμήθεια 32 ηλεκτρικών οχημάτων για κάλυψη των αναγκών των υπουργείων/τμημάτων/υπηρεσιών, καθώς και ποσό €240 χιλ. για την προμήθεια τριών γεωργικών ελκυστήρων που περιλαμβάνονται στην έγκριση του 2022 και δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση εντός του 2022.

Το αίτημα τέθηκε σήμερα ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών προς εξέταση, οπότε και τα μέλη της ενημερώθηκαν για την απόσυρση του αιτήματος.

Επισυνάπτεται η επιστολή του αιτήματος αποδέσμευσης.

Της Μαρίας Χαμπή