You are here

Η αστυνομία ζητάει από καταστήματα στο Σανζ Ελιζέ να μην ανοίξουν το Σάββατο

07/12/2018 07:13

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κάλεσε χθες τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Σανζ Ελιζέ να «κλείσουν τις πόρτες (τους) και (να αποκλείσουν) την πρόσβαση» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο. 

Οι έμποροι καλούνται «την ημέρα της διαδήλωσης: να κλείσουν τις πόρτες και τις προσβάσεις, όπως επίσης να ενημερώσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που θα διατρέχει», επισημαίνεται στις έγγραφες συστάσεις της αστυνομίας προς τους εμπόρους. 

Στις συστάσεις δεν διευκρινίζεται εάν το κλείσιμο των καταστημάτων πρέπει να είναι ολικό ή μερικό. 

Το μέτρο αφορά αρκετές περιοχές: εκείνη του Σανζ Ελιζέ, «όπως και όλων των γύρω  δρόμων», όπως εκείνη του μεγάρου των Ηλυσίων και των λεωφόρων Ματινιόν, Μοντένιε και Φράνκλιν Ρούσβελτ. 

Οι καταστηματάρχες καλούνται επίσης να «προστατεύσουν τα καταστήματά τους έναντι πιθανών καταστροφών εγκαθιστώντας προστατευτικά καλύμματα στις βιτρίνες» και «απομακρύνοντας... τα οχήματα, όπως και κάθε ευάλωτο αντικείμενο». 

Την ίδια ώρα, καμιά δεκαριά μουσεία του Παρισιού αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις πόρτες τους για τους τουρίστες το Σάββατο, ενώ η Όπερα ακύρωσε τις παραστάσεις της, εν όψει των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων». 

Επτά μουσεία και πολιτιστικοί χώροι στην Πόλη του Παρισιού θα παραμείνουν κλειστά: μεταξύ αυτών το Πτι-Παλαί, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού όπως επίσης το μουσείο Cernuschi, το σπίτι του Βίκτορ Ουγκό και οι Κατακόμβες. 

ΚΥΠΕ