You are here

Συνεπής στο ραντεβού της η ΟΠΑΠ Κύπρου με τα προσφυγικά και αγροτικά σωματεία

07/12/2018 16:50

Σε απλή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (6 Δεκεμβρίου, 2018) στις εγκαταστάσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου, επιδόθηκε από την εταιρία η ετήσια χορηγία και το αθλητικό υλικό στα προσφυγικά και αγροτικά μας σωματεία. Ήταν η συνέχεια της πολύχρονης στήριξης που η ΟΠΑΠ Κύπρου τους παρέχει, αναγνωρίζοντας τόσο τη σημαντικότητα του ρόλου τους όσο και τις αυτονόητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Παρέχουμε τη στήριξη μας στη βάση της αγάπης και του σεβασμού μας, συνεχίζοντας με συνέπεια αυτό που συστηματικά αρχίσαμε εδώ και δεκαετίες» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των σωματείων και αναφερόμενος στη δράση τους τόνισε ότι: «Τα μεν προσφυγικά σωματεία, συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσή τους μακριά από τη φυσική τους έδρα και με την τεράστια ευθύνη, να συντηρήσουν μέσα από τη δράση τους, τη θύμηση και την ελπίδα για την επιστροφή στην έδρα τους.  

Τα δε αγροτικά σωματεία, κάποια μάλιστα από αυτά έχοντας και το βάρος του εκτοπισμού, να συνεχίσουν την πολυσήμαντη προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες και τους νέους της υπαίθρου».

Ο κύριος Αλετράρης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο τα σωματεία αξιοποιούν τη στήριξης της ΟΠΑΠ Κύπρου, υπενθύμισε ότι η φετινή χορηγία συμπίπτει με την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για να τιμηθούν τα πενήντα χρόνια παρουσίας και δράσης της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «η επέτειος των πενήντα χρόνων μας είναι στην ουσία επέτειος για τον κυπριακό αθλητισμό, επέτειος για τον τόπο και την κοινωνία μας».

Μιλώντας εκ μέρους των προσφυγικών σωματείων, ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου, λέγοντας ότι αυτή «αποτελεί τον σταθερό και δυνατό φίλο μας, δίνοντάς μας ανάσες ζωής σε δύσκολες εποχές».

Τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στα προσφυγικά σωματεία που παρέχεται από τη δεκαετία του 1980, δέχθηκαν φέτος: Εθνικός Αχνας (Ακαδημίες), Δόξα Κατωκοπιάς (Ακαδημίες), Εθνικός Ασσιας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, ΑΣΙΛ Λύσης, Διγενής Μόρφου, Ηρακλής Γερολάκκου, ΑΕΚ Καραβά-Λάμπουσα (πετόσφαιρα), Νέα Σαλαμίνα (πετόσφαιρα), Ολυμπιάδα Νεάπολης (πετόσφαιρα), Ανόρθωση (πετόσφαιρα) και Μαραθών Κάτω Βαρωσίων.

Το αθλητικό υλικό για τα αγροτικά σωματεία παρέλαβαν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των 12 Ομοσπονδιών μελών της ΣΤΟΚ, ο πρόεδρος της οποίας Μαρίνος Τιμοθέου ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολύχρονη και σταθερή στήριξή της.

«Από το 1995, πενήντα σωματεία μέλη μας κάθε χρόνο, δέχονται το ολοκληρωμένο αθλητικό που τους παρέχει η ΟΠΑΠ Κύπρου με ανακούφιση, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας, ιδιαίτερα για τα αγροτικά σωματεία» είπε ο κύριος Τιμοθέου, προσθέτοντας ότι η ΣΤΟΚ συμμετέχει στη χαρά της ΟΠΑΠ Κύπρου για τα πενήντα χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο.