You are here

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στις 21 Μαΐου οι εκλογές

28/03/2023 11:30

Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, την Κυριακή 21 Μαϊου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Αν χρειαστεί και δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, τόνισε. 

Πρόκειται για προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, ταυτόχρονα όμως συνυπολογίζει μια σειρά από γεγονότα της πραγματικής ζωής όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου, συμπλήρωσε. 

Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει. «Σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι και οι Βούλγαροι είνα θύματα της απλής αναλογικής και διενήργησαν πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε δυο χρόνια.   

«Συνεπώς, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Είναι προϋπόθεση για αποτελεσματικότερο κράτος, καλύτερους μισθούς για όλους, αξιοπρεπή, καλύτερη υγεία, προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους. Οι Ελληνες στις 21 Μαϊου θα επιλέξουν εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εξυγχρονισμού», υπογράμμισε. 

Το μήνυμα στους υπουργούς και οι δεσμεύσεις

Ταυτόχρονα, η δική μας δουλειά συνεχίζεται. Σίγουρα από αυτήν δεν έλειψαν λάθη, είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε.  Το σύνθημά μας από εδώ και στο εξής είναι "Προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά". Το σημαντικό μας έργο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάζει, όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, αλλά μπορεί να αλλάξει, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε τις κρίσεις με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα».

Η στήριξη στα εισοδήματα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η διεθνής απειλή της ακρίβειας, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία τήρησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Μειώσαμε φόρους και εισφορές, στηρίζουμε το μέσο εισόδημα, έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο της ευρωζώνης, δεσμευτήκαμε και κάναμε πράξη ότι θα φέρουμε πολλές ξένες επενδύσεις, ότι θα δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας, έχουμε δημιουργήσει 300.000. Εχουμε ενισχύσει την Παιδεία και την Υγεία, η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί», σημείωσε.   

Πηγή: Euro2day