You are here

ΕΤΑΠ Πάφου: Προβολή Πάφου ως ολόχρονος προορισμός στη Πολωνία

28/03/2023 14:33

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, υλοποιώντας το σχέδιο δράσης για το 2023, συμμετέχει από τις 27 μέχρι 30 Μαρτίου 2023 σε εργαστήρια/παρουσιάσεις σε τέσσερις πόλεις στην Πολωνία και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία, Σόποτ, Πόζναν, Βρότσλαβ, με στόχο την προβολή της Πάφου ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η εν λόγω διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και η δράση αυτή στοχεύει στην ενημέρωση εμπορικών συνεργατών, αφού αναμένεται να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις πέραν των 160 τουριστικών πρακτόρων. 

Σημειώνεται, ότι οι αφίξεις από την πολωνική αγορά έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά.

Το 2019 οι αφίξεις ανήλθαν για την Κύπρο στις 80,000, ενώ το 2022 ξεπέρασαν τις 186,000, σημειώνοντας αύξηση 135%.

Σημαντικό μερίδιο κερδίζει κάθε χρόνο η Πάφος, ενώ η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Πολωνία είναι η καλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων. 

Τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 εκτελούνται τουλάχιστον 12 εισερχόμενες πτήσεις την εβδομάδα με τη Ryanair, από πέντε πολωνικά αεροδρόμια, ενώ ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα έχει εξαγγελθεί για την καλοκαιρινή περίοδο 2023 με 17 εισερχόμενες πτήσεις ανά εβδομάδα από έξι πολωνικά αεροδρόμια.

Η όλη προσπάθεια συμμετοχής σε εκθέσεις και εργαστήρια, η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, ενέργειες δημοσίων σχέσεων και άλλες προωθητικές ενέργειες, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών των φορέων και επιχειρηματιών της Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και άλλων, για πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών σε ολόχρονη βάση, αναφέρει, τέλος, η ΕΤΑΠ.