You are here

Μικρά κέρδη για μετοχή Τρ. Κύπρου

11/12/2018 17:27

Οριακές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά τη χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να σημειώνει μικρά κέρδη. Ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑΚ έκλεισε στις 65,39 μονάδες και στο -0,03% και ο FTSE στις 39,20 μονάδες χωρίς μεταβολή.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου, έκλεισε σήμερα στο ΧΑΚ στα €1,59 και στο +0,51% με όγκο €44,1 χιλ. Στο LSE, βρίσκεται στο €1,60 και στο -2,56%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €76,7 χιλ.

Όσον αφορά εταιρικές εξελίξεις, ανακοινώθηκε ότι οι εταιρείες του ομίλου Σιακόλα Cyprus Trading Corporation, Woolworth Properties, Ermes Department Stores και Cyprus Limni Resorts & Golf Cources προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας με την Τρ. Κύπρου. Δυνάμει της συμφωνίας, θυγατρικές εταιρείες της Τρ. Κύπρου θα αγοράσουν σύμφωνα με αγοραπωλητήρια έγγραφα τα οποία θα συνομολογηθούν, κτηματική περιουσία εταιρειών του ομίλου CTC ή μετοχές σε εταιρείες του ομίλου που έχουν κτηματική περιουσία συνολικής αξίας περίπου €228 εκ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη ενώ ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών για πιθανή επίλυση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Οι ελπίδες των επενδυτών για μια εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον αναπτερώθηκαν μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, που ανέφερε ότι η Κίνα προχωράει στη μείωση των δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για βήμα υποχώρησης, που όπως κατά καιρούς έχει διαφημίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε ο ίδιος στις συνομιλίες των δύο χωρών στην Αργεντινή.

Στο Λονδίνο, ο FTSE σημειώνει άνοδο 1,95%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 2,42% και στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο +2,07%.