You are here

Ανησυχούν για τον ανταγωνισμό με τα κατεχόμενα

01/07/2003 12:27
Βουλευτές ζητούν διευκρινήσεις για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το εμπόριο με τα κατεχόμενα

Σωρεία διευκρινιστικών ερωτήσεων από τους βουλευτές μέλη της επιτροπής Συγκοινωνιών για τις διαδικασίες διέλευσης στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ φορτηγών οχημάτων, καθώς και για τους όρους παραχώρησης της ειδικής άδειας για μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές υπεβλήθησαν προς το αρμόδιο υπουργείο και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Απαντώντας ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών & Έργων Συμεών Μάτσης, τόνισε εμφαντικά ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του κυβερνητικού νομοσχεδίου, η μεταφορά προϊόντων δεν θα είναι αμφίδρομη. Όπως εξήγησε τα Τ/κ φορτηγά με την έλευση τους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου θα στέλλονται στο ΤΟΜ για την απόκτηση του κατάλληλου πιστοποιητικού, το οποίο θα έχει ισχύ για δύο μήνες, για τη μεταφορά προϊόντων από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Διευκρίνισε ακόμη, πως οι Τ/κ οδηγοί των φορτηγών δεν θα έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν προϊόντα από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα. Δεν επιτρέπεται επίσης η διακίνηση προϊόντων με τα τ/κ φορτηγά από τις ελεύθερες περιοχές στις ελεύθερες περιοχές για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους Ε/κ εμπορευόμενους και μεταφορείς.

Το νομοσχέδιο το οποίο εστάλη την περασμένη Πέμπτη από την κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος προς ψήφιση από την Ολομέλεια της βουλής, θα οδηγηθεί τελικά στο Σώμα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτή την Πέμπτη.

Του Κυριάκου Κυριακίδη