You are here

Eurobank: Εκδοση ομολογιακού 500 εκατ. ευρώ

08/09/2009 09:02
Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ άντλησε από τις διεθνείς και εγχώριες αγορές η Eurobank μέσω της έκδοσης 2ετούς ομολόγου που τιμολογήθηκε χθες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη έκδοση της Eurobank χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου -η πρώτη έγινε τον Μάιο και η δεύτερη τον Ιούλιο- και έχει 18μηνη διάρκεια με κουπόνι ίσο με το euribor συν 125 μονάδες βάσης. Το euribor 3μηνου έκλεισε χθες στις 79 μονάδες βάσης.

Η έκδοση που έγινε από την EFG Hellas PLC, θυγατρική της Eurobank και έχει την εγγύηση της τράπεζας ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες περίπου.

Οι τίτλοι θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΜΤΝ για την άντληση μεσοπρόθεσμων κεφαλαίων που προορίζονται για την ευρύτερη χρηματοδότηση της τράπεζας. Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Deutsche Bank, Goldman Sachs International και J.P. Morgan.

Υπερκαλυψη

Η Eurobank είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο την πρώτη έκδοση ύψους 500 εκ. ευρώ, χωρίς την εγγύηση του δημοσίου, η οποία μάλιστα υπερκαλύφθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η διετούς διάρκειας έκδοση ομολόγων ήταν η πρώτη από ελληνική τράπεζα μετά τον Αύγουστο του 2007.

Τον Ιούλιο ακολούθησε έκδοση επίσης 500 εκ. ευρώ με διάρκεια 3,5 ετών και καλύτερη τιμολόγηση ενώ η χθεσινή έχει διάρκεια 18 μήνες. Η τράπεζα έχει άμεσα διαθέσιμη ρευστότητα της τάξης των 6 δισ. ευρώ ενώ μέσω των ομολογιακών εκδόσεων έχει περιορίσει το δανεισμό από την ΕΚΤ.