You are here

Ιntralot: Ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Τουρκία

16/09/2003 16:14
Στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρίας στην Τουρκία προχώρησε η Intralot σε συνεργασία με τον όμιλο Turkcell, τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην γειτονική χώρα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η βασική δραστηριότητα της εταιρίας, η οποία έχει την επωνυμία Libero SA, είναι η παροχή υπηρεσιών στοιχηματισμού αθλητικών παιχνιδιών μέσω εναλλακτικών δικτύων: κινητή τηλεφωνία (mobile phones), σταθερή τηλεφωνία (call centers), ψηφιακή τηλεόραση (digital TV) και το διαδίκτυο (Internet).

Για τον σκοπό αυτό η Libero SA θα εγκαταστήσει, σε συνεργασία με την Intralot και τοπικές εταιρίες, ένα σύστημα το οποίο θα υποστηρίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και που θα προσαρμοστεί στο σύστημα LOTOS της Intralot, το οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο για λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου της Τουρκίας ”Sportoto”.

Για την παροχή των υπηρεσιών της, η Libero SA θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Turkcell, η οποία κατέχει το 70% της τοπικής αγοράς.

Σημειώνεται, ότι η νέα εταιρία θα ξεκινήσει τις εργασίες της μέχρι το τέλος του 2003 και η λειτουργία της θα περιλαμβάνει 2 φάσεις. Στην πρώτη φάση, θα ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων (WAP over GPRS) και του διαδικτύου (Web portal in the Internet).

Στη δεύτερη φάση, θα ξεκινήσουν υπηρεσίες μέσω σταθερής τηλεφωνίας (αναγνώριση φωνητικής κλήσης – Interactive Voice Recognition system) και ψηφιακής τηλεόρασης (iDTV – Digital TV).

Η εταιρία θα έχει επίσης την δυνατότητα να παρέχει, υπηρεσίες και για άλλα παιχνίδια (αριθμολαχεία, λαχεία τηλεοπτικών κληρώσεων κλπ), καθώς και υπηρεσίες Banking.

Σημειωθεί στην ανακοίνωση, ότι το νέο σύστημα με δυνατότητα υποστήριξης υπηρεσιών στοιχηματισμού μέσω εναλλακτικών δικτύων θα είναι το πρώτο που εγκαθίσταται στην Ευρώπη.

Τέλος, υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι τον Αύγουστο του 2002 η Inteltek, θυγατρική της Intralot και της Turkcell στην Τουρκία, ανέλαβε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, την αναβάθμιση του on-line μηχανογραφικού συστήματος του Εθνικού Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου της Τουρκίας ’Sportoto’.

Η σύμβαση είναι 5ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης και προβλέπει την εγκατάσταση έως και 6.000 τερματικών και τη διοργάνωση 8 παιχνιδιών.