You are here

Συνεχίζει το «αντάρτικο» ο Σκουρλέτης για την πώληση του 17% της ΔΕΗ

07/11/2016 14:06
«Επί 13 μήνες κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, παραδίδοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Γιώργο Σταθάκη. «Μπορέσαμε -παρότι δεν υλοποιήσαμε μια πολιτική που δεν είναι δική μας- να βάλουμε το δικό μας άρωμα», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ήμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου του 2015... Θεωρώ ότι κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες. Τη μάχη για τα δημόσια δίκτυα του ΑΔΜΗΕ. Είναι πλέον σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει το... αντάρτικο για την ενέργεια και κυρίως για τη ΔΕΗ εκφράζοντας ξανά την άρνησή του για την πώληση του 17%.

«Πρέπει να επιμείνουμε στην άρνηση πώλησης του 17% της ΔΕΗ. Το σχέδιο αυτό είναι παρωχημένο και από όποια θέση κι αν είμαι θα υπερασπιστώ τη θέση μου αυτή είτε στο υπουργικό συμβούλιο είτε στη Βουλή γιατί είμαι πεπεισμένος ότι είναι σχέδιο που έχει στόχευση τη δημιουργία πολιτικού προβλήματος στην κυβέρνηση». «Μπορέσαμε και μείναμε συνεπείς με βάση αυτό που λέγαμε όταν ξεκινάγαμε […] Ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, εξασφαλίσαμε έκτακτη ρευστότητα για τη ΔΕΗ, ύψους 1 δισ. για το 2017» είπε ο κ. Σκουρλέτης και ζήτησε να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ, για το οποίο είπε πως είναι ένα δογματικό και παρωχημένο σχέδιο της προηγούμενης διακυβέρνησης Σαμαρά. Από όποια θέση και να είμαι, συμπλήρωσε, «και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ».

Ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε να υποστηρίζει ότι «δεν υπογράψαμε καμία εντολή για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ», αν και η συμφωνία φέρει και τη δική του υπογραφή.

«Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και πιστοί με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για να λένε οι επόμενες γενιές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε, έδωσε μάχες και έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Σκουρλέτης.

Νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση «ήταν συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου» προσθέτοντας ότι «δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές». Κατά τον ίδιο, δε, το πρόσημο αυτής της περιόδου είναι απόλυτα θετικό αναφέροντας ότι «σε αυτούς τους 13 μήνες κερδίσαμε μια απο τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες για τα δημόσια δίκτυα».

Ο Γ. Σταθάκης

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε. Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.