You are here

Εξωτερικό εμπόριο: Ακάθεκτη η αύξηση εισαγωγών-εξαγωγών

09/01/2006 14:23
Συνεχίστηκε και το φετινό Νοέμβριο, η αύξηση των συνολικών εξαγωγών και εισαγωγών, αποδεικνύοντας ότι η ένταξη στην ΕΕ, βοήθησε τους Κύπριους επιχειρηματίες να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και εκτός των συνόρων της κυπριακής αγοράς.


Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν το Νοέμβριο σε £68,2 εκ. σε σχέση με £52,7 εκ. τον περσινό Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 29%. Η συνολική αξία των εξαγωγών το πρώτο εντεκάμηνο του έτους έφθασε τα £619,1 εκ. έναντι £500,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+24%).

Όπως αναφέραμε και τους προηγούμενους μήνες, τα στοιχεία που δημοσιεύει η Στατιστική Υπηρεσία του κράτους, δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα συγκρίσιμα καθώς πριν η Κύπρος ενταχθεί στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, η Υπηρεσία, ακολουθούσε διαφορετική μεθοδολογία.

+12% οι εισαγωγές

Αύξηση κατέγραψε το Νοέμβριο και η αξία των συνολικών εισαγωγών. Σύμφωνα με τους τεχνοκράτες της Υπηρεσίας, οι συνολικές εισαγωγές ανήλθαν το φετινό Νοέμβριο σε £286,6 εκ. συγκριτικά με £256,8 εκ. τον περσινό Νοέμβριο.

Αύξηση καταγράφηκε και στο εντεκάμηνο. Οι συνολικές εισαγωγές έφθασαν τα £2,633,5 εκ. έναντι £2,415,4 εκ. το αντίστοιχο περσινό εντεκάμηνο.

Της Γεωργίας Χαννή