You are here

Μ. Αντωνίου: Η αβεβαιότητα τσακίζει την οικονομία

13/02/2021 06:00

«Δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος οδικός χάρτης με συγκεκριμένα ορόσημα τα οποία όταν επιτευχθούν θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε μόνιμη βάση, έστω και με περιορισμούς για μια μεταβατική περίοδο». Αυτό σημειώνει σε άρθρο του στη Stockwatch ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

Όπως σημειώνει, αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί καθότι«η αβεβαιότητα τσακίζει την οικονομία και αν αναλογιστούμε πως μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας έχει εποχικό χαρακτήρα, η παρατεταμένη αβεβαιότητα γίνεται ακόμη πιο επώδυνη».

Αυτό που γίνεται, προσθέτει, «επιτυγχάνουμε συνεχώς και με μεγάλες θυσίες διάφορους επιδημιολογικούς στόχους μόνο για να προκύψουν νέοι στόχοι, σαν να βρισκόμαστε σε μια σκυταλοδρομία χωρίς τέλος. Πότε θα παραγγείλει στοκ ή πρώτες ύλες, πότε θα προγραμματίσει τις εργασίες της μια επιχείρηση αν δεν γνωρίζει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα ξαναλειτουργήσει;».

Καταλήγει σημειώνοντας ότι η ΟΕΒ ζητεί την ετοιμασία οδικού χάρτη με συγκεκριμένα επιδημιολογικά ορόσημα ο οποίος θα οδηγεί στην επαναλειτουργία της οικονομίας.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη «Απόψεις».