You are here

Άδεια για νέα αεροπορική εταιρεία

21/04/2015 14:40
Νέα εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για έκδοση κυπριακού πιστοποιητικού αερομεταφορέα για λειτουργία αεροπορικής εταιρείας με βάση την Κύπρο, ανέφερε ο υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Μάριος Δημητριάδης, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με βουλετές του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει το όνομα Cobalt Air.

«Όπως ίσως να γνωρίζετε, όντως έχει γίνει μια καινούργια αίτηση για να παρθεί μια ντόπια άδεια αερομεταφορέα από την Κύπρο, αυτή η αίτηση έγινε χθες, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που υπάρχει από το τμήμα πολιτικής αεροπορίας για την εξέταση αυτής της αίτησης», είπε ο υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί με τους ανθρώπους που έκαναν την αίτηση πριν την κάνουν, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για άτομα που έχουν σημαντικές εμπειρίες στον χώρο των αερομεταφορών, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα κριτήρια τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την έγκριση μιας καινούργιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βιωσιμότητας».

Σε ερώτηση για το θέμα του εμβλήματος και του ονόματος των Κυπριακών Αερογραμμών, ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό το χειρίζεται ο έφορος αποκρατικοποιήσεων και ότι το υπουργείο είναι υπεύθυνο να εξετάζει όλες τις αιτήσεις από καινούργιες εταιρείες.

«Σίγουρα αυτό είναι κάτι που εμείς θέλουμε να ενθαρρύνουμε, να δημιουργηθεί όσο περισσότερος ανταγωνισμός γίνεται ώστε να αυξηθεί η συνδεσιμότητα και να γίνεται σε λογικές τιμές. Για τη διαδικασία για το έμβλημα των ΚΑ, αυτή τη χειρίζεται ο έφορος αποκρατικοποιήσεων, είναι μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία και έχει πάρει τον δρόμο της», ανέφερε.