You are here

Δήμητρα: Στρατηγική επιλογή η συμμετοχή στην Ελληνική

24/09/2019 10:24

Η συμμετοχή της Δήμητρα Επενδυτική στην Ελληνική Τράπεζα αποτελούσε στρατηγική επιλογή, επεσήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας Άντης Σκορδής.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, ανέφερε ότι «είχαμε έκτοτε σταθμίσει τους κινδύνους και αξιολογήσει τις προοπτικές. Η επακολουθήσασα βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, η οποία είχε καταγραφεί και από τις αξιολογήσεις των ξένων οίκων, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μας να επιχειρήσουμε να καταστούμε ο μεγαλύτερος μέτοχος στη δεύτερη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του τόπου, μια τράπεζα με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων σε σχέση με την προϋφιστάμενη κατάσταση της».

Υπογράμμισε ότι «η απόφαση μας αυτή, ενώ αφ’ αυτής απετέλεσε καθοριστική συμβολή στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του τόπου, πέτυχε, ταυτόχρονα, την αναβάθμιση και ενίσχυση της ποιότητας αλλά και της προοπτικής της υφιστάμενης μας συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας και, κατ’ επέκταση, της κατά το άμεσο μέλλον προοπτικής κερδοφορίας του ομίλου μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Μιχαηλάς, ανέφερε ότι με τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τον Συνεργατισμό, η Δήμητρα Επενδυτική αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο που επέτρεψε τη συνένωση του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού με την Ελληνική Τράπεζα, δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της Κύπρου.

«Η Δήμητρα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Η στήριξη της Δήμητρας ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των καλών εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα. Θα τολμήσω να πω ότι η συνδρομή της Δήμητρας ήταν καθοριστική στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Η επένδυσή μας στην Ελληνική Τράπεζα είναι συνάμα και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και στην επαναφορά της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε.

Το 2018 τα κέρδη της Δήμητρα ανήλθαν στα €5,98 εκ. σε σχέση με κέρδος ύψους €1,93 εκ. το 2017.

Γ.Χ.