You are here

Η G&K δημιουργεί κοινοπραξία με Βρετανική εταιρεία - Η συμφωνία θα προσθέσει κέρδη £300,000 στα αποτελέσματα 2001

29/03/2001 19:31
Κοινοπραξία με τους ιδρυτές της Αγγλικής εταιρείας Helium Ltd έχει δημιουργήσει η G&K Exclusive Fashions Ltd. Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch, η νέα εταιρεία ονομάζεται HeliumDesign Ltd και η G&K θα συμμετάσχει στην εταιρεία με ποσοστό 60%.

Συναφείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική κατασκευή των προϊόντων της HeliumDesign Ltd από την G&K και την προμήθεια των προϊόντων της νεοσυσταθείσας εταιρείας στην Ευρώπη. Η G&K θα συνεισφέρει με τη χρηματοδότηση της νέας εταιρείας και με την κατασκευή και προμήθεια των προϊόντων της, ενώ οι αρχικοί μέτοχοι της Helium Design θα αξιοποιήσουν τη τεχνογνωσία τους στο σχεδιασμό και στις πωλήσεις ρούχων αλλά και το μεγάλο πελατολόγιο τους.

Τα οικονομικά οφέλη από την συμφωνία αναμένεται να είναι σημαντικά αφού υπολογίζεται ότι η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να παρουσιάσει κύκλο εργασιών £5,000,000 μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Μάλιστα μέσα σε 24 μήνες από σήμερα η HeliumDesign Ltd αναμένεται να παρουσιάσει κύκλο εργασιών πέραν των £10,000,000 , προμηθεύοντας έτσι τα προϊόντα της G&K σε νέους πελάτες τους οποίους η G&K δεν προμήθευε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της εταιρείας στη Stockwatch, αυτή η κοινοπραξία αναμένεται να προσθέσει κέρδη ύψους £300,000 στο λογαριασμό αποτελεσμάτων της εταιρίας για το 2001, ενώ το 2002 τα κέρδη θα ανέλθουν στο £1,500,000.

Η κοινοπραξία αυτή θεωρείται η πρώτη σημαντική κίνηση της μελλοντικής πορείας της G&K αφού μειώνει τον επιχειρηματικό κίνδυνο από τον μεγαλύτερο πελάτη των προϊόντων της G&K, την Wal-Mart/ASDA, ανακατανέμοντας τις πωλήσεις της G&K σε υγιέστερα ποσοστά, και αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες με νέους άλλους οργανισμούς όπως τον Arkadia Group (ο οποίος έχει κάτω από την ιδιοκτησία του τις ακόλουθες αλυσίδες καταστημάτων: Dorothy Perkins, Evans, TopShop, Burton Retail, Warehouse, Miss Selfridge, Racing Green, Hawkshead, Principles, Topman, Wallis, Wade Smith, Zoom), The Dunnes Stores, NEXT, Lora Ashley, Bhs και το House of Frazer.