You are here

SFS: Απόφαση για συνέχιση δραστηριοτήτων

15/06/2018 10:09

Η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας SFS ενέκρινε τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε το ειδικό ψήφισμα όπως η εταιρεία συνεχίσει τη λειτουργία της ως έχει σήμερα προς επίτευξη των εταιρικών της σκοπών, χωρίς τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

Σημειώνεται ότι, η έκτακτη γενική συνέλευση είχε συγκληθεί επειδή, σύμφωνα με τις τελικές, ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2017, είχε διαφανεί ότι η εταιρεία είχε απολέσει πέραν του 50% του εκδοθέντος κεφαλαίου της.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε την υπερψήφιση του ειδικού ψηφίσματος συνυπολογίζοντας ότι, λόγω της δυσκολίας ρευστοποίησης σημαντικών επενδύσεων σε ακίνητα που κατέχει η εταιρεία, τυχόν απόφαση για διάλυση της εταιρείας θα απέβαινε ενάντια στα συμφέροντα των μετόχων. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι τυχόν μείωση κεφαλαίου της εταιρείας δε θα προσέφερε οποιοδήποτε όφελος είτε στους μετόχους, είτε στην εταιρεία την ίδια.

Την έκτακτη γενική συνέλευση ακολούθησε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, κατά την οποία εξετάστηκε η ετήσια οικονομική έκθεση που περιλαμβάνει τις τελικές, ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, καθώς και τις τελικές, ενοποιημένες και ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου SFS για το οικονομικό έτος 2017.

Επίσης, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων:

1. Επανεξέλεξε τους κ.κ. Χριστόδουλο Έλληνα και Λοΐζο Λοΐζου ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Οι κ.κ. Χριστόδουλος Έλληανς και Αντώνης Μυτιληναίος απεχώρησαν από το ΔΣ σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του καταστατικού της εταιρείας που προνοούν για την εκ περιτροπής αποχώρηση συμβούλων, προσέφεραν τον εαυτό τους για επανεκλογή και επανεκλέγηκαν από τη γενική συνέλευση.

2. Επανεξέλεξε τον κ. Κώστα Μελανίδη ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Ο κ. Μελανίδης είχε αποχωρήσει από το ΔΣ σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του καταστατικού της εταιρείας που προνοούν για την αποχώρηση συμβούλου διορισθέντα από το ΔΣ μετά την τελευταία ετήσια γενική συνέλευση.

3. Καθόρισε την αμοιβή των μη-εκτελεστικών διοικητικών συμβούλων της εταιρείας για το έτος 2018. Η ετήσια αμοιβή του κάθε μη εκτελεστικού συμβούλου, για το έτος 2018, υπό την ιδιότητά του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2017 δηλαδή στις €6,120 (2017: €6,120) και η αμοιβή ανά συνεδρία στην οποία θα παρευρίσκεται ο διοικητικός σύμβουλος παρέμεινε για το έτος 2018 στα €245 (2017:€245).

4. Επαναδιόρισε τους εξωτερικούς ελεγκτές της εταιρείας KPMG Ltd για τον εξωτερικό έλεγχο του 2018 και εξουσιοδότησε το ΔΣ όπως καθορίσει την αμοιβή τους για το έτος 2018.

Τα κέρδη της εταιρείας που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν το 2017 στα €21,4 εκ. σε σχέση με ζημιές €12,9 εκ. το 2016.

Γ.Χ.