You are here

Απεργιακά σύννεφα στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

21/02/2018 19:44

Γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας σε όλες τις πόλεις πραγματοποιεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου μετά τις απολύσεις υπαλλήλων με στόχο τη λήψη μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, κατά τις γενικές συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης να προχωρήσει στο λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει προκλητική την ενέργεια της διοίκησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να απολύσει με «αυθαίρετο τρόπο και διαδικασία συναδέλφους».

Η ΣΚΤ απέστειλε επιστολές απόλυσης σε 20 άτομα περίπου που δεν αποπληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους.

Ο γενικός διευυντής της ΣΚΤ Νικόλας Χατζηγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι χρειάζεται να υπάρχει συνέπεια στην αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων από όλους είτε βρίσκονται μέσα στον συνεργατισμό είτε εκτός.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι ο συνεργατισμός βρίσκεται σε μια συνεχή αναδιοργάνωσης και προόδου ενώ δρομολογούνται σημαντικές ενέργειες και δράσεις για το 2018.