You are here

Αναπτυξιακό πρόγραμμα 405 εκ. Ευρώ την ερχόμενη τετραετία ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ

19/06/2003 16:01
405 εκατ. Ευρώ πρόκειται να επενδύσει η ΕΥΔΑΠ την ερχόμενη τετραετία με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υδροδότησης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ επεκτείνεται σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ελευθέριος Τζέλλας.

Για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η ΕΥΔΑΠ επιδιώκει τη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια και συγκεκριμένα από το Ταμείο Συνοχής και τα Περιφερειακά Προγράμματα, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, προϋπολογισμού 244 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, για ενεργειακά έργα 35 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ, περιλαμβάνει έργα ύδρευσης ύψους 125 εκατ. ευρώ, έργα αποχέτευσης ύψους 245 εκατ. ευρώ και ενεργειακά έργα ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Στις νέες δραστηριότητες που θα αναπτύξει η ΕΥΔΑΠ, περιλαμβάνονται, η Διανομή Φυσικού Αερίου, οι Τηλεπικοινωνίες, η επέκταση στο εξωτερικό και η εξυπηρέτηση πελατών.