You are here

Ανεργία: Η Κύπρος την καλύτερη επίδοση μεταξύ των «10»

01/07/2003 16:18
Στο 4,3% και παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο, ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας επί του ενεργού πληθυσμού, που καταγράφηκε στην Κύπρο τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Κύπρος κατέχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εντασσομένων χωρών και την τρίτη καλύτερη σε επίπεδο «25» κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τα επίπεδα ανεργίας.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το μέσο ποσοστό ανεργίας στις εντασσόμενες χώρες είναι 14,6% και στις 15 χώρες μέλη 8,1% επί του ενεργού πληθυσμού. Στους άνδρες, το ποσοστό ανεργίας που σημειώθηκε στην Κύπρο ήταν 3,2%, ενώ στις γυναίκες η ανεργία ήταν 5,7%. Και στις δύο κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Στην ΕΕ των «15», το μέσο ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 7,3% και στις γυναίκες 9%, παραμένοντας επίσης αμετάβλητο στα επίπεδα του Απριλίου. Στους νέους κάτω των 25 ετών, η ανεργία στην ΕΕ ανήλθε σε 15,8%, ενώ στα άτομα άνω των 25 ετών η ανεργία που καταγράφηκε ήταν 7%.