You are here

Ποντάρει στις πληρότητες η Cyprotels

30/06/2011 10:40
Στη βελτίωση της πληρότητας των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται ποντάρει φέτος η Cyprotels, με στόχο την ενίσχυση του κύκλου εργασιών της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των ζημιών για το εξάμηνο του 2011. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν στα €4 εκ. έναντι ζημιών €3,6 εκ. πέρσι.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, παραδοσιακά, όλη η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία στη Κύπρο το χειμώνα έχει χαμηλές αποδόσεις. Αυτό δεν μπορούσε να είναι εξαίρεση για τη δική μας Εταιρεία.

Υπήρξε αύξηση στον κύκλο εργασιών λόγω της λειτουργίας του ξενοδοχείου Laura Beach Hotel (από το Φεβρουάριο του 2011) πέραν του ξενοδοχείου Riu Cypria Resort που παραδοσιακά λειτουργούσε κατά τη χειμερινή περίοδο (2011: €3.9 εκ. - 2010: €2.4 εκ.). Το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε στα €6.3 εκ.( 2010: €4.9 εκ.). και μεικτή ζημιά για το 2011 μειώθηκε στα €2.3 εκ.(2010 €2.5 εκ).

Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αυξήθηκαν από €1.4 εκ. σε €1.9 εκ. και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι κατά την περσινή περίοδο υπήρχε επιστροφή ΦΠΑ ύψους €345 χιλ.

Τα άλλα έσοδα μειώθηκαν κατά €470 χιλ. αφού δεν υπήρξε χρέωση τόκων σε χρεωστικά υπόλοιπα με συγγενικές εταιρείες.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι η φετινή χρονιά άρχισε αισιόδοξα και ότι μέχρι τώρα οι κρατήσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές. «Τα μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο είναι θετικά και αυτό φάνηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους. Από τη δική μας μεριά προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε τις οποιεσδήποτε ευκαιρίες παρουσιάζονται με σκοπό την αύξηση των εργασιών της Εταιρείας, όπως προέκυψε με τα προβλήματα στη γειτονική Αίγυπτο», σημειώνει.

«Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, και αυτό μας αναγκάζει να διατηρούμε ανταγωνιστικές τιμές. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε στο μέγιστο βαθμό να έχουμε τις υψηλότερες δυνατές πληρότητες», προσθέτει.

Η εταιρεία, αναφέρει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για τη διάθεση των μικρών και μη αποδοτικών μονάδων.

Όσον αφορά τις κρατήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς αναφέρεται ότι είναι αυξημένες όπως και οι τιμές πώλησης των δωματίων. Το ΔΣ κρίνει ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Γ.Χ.