You are here

Α. Αδάμου: Δεν συζητήθηκε υπουργοποίηση

10/06/2021 14:19

Δεν τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της υπουργοποίησής του, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμος Αδάμου, κατά την αποχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Σήμερα έκανα την καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη για να αποχαιρετήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Αδάμου, τονίζοντας ότι δεν συζητήθηκε οτιδήποτε άλλο με το πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι σήμερα «μιλήσαμε για τη Βουλή και για τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Κληθείς να πει αν αποχωρεί από την πολιτική ζωή, ο κ. Αδάμου είπε ότι «όταν έχεις υπηρετήσει 20 χρόνια από τα έδρανα της Βουλής και της Ευρωβουλής μπορεί να φεύγεις από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είσαι ενεργός πολιτικά πολίτης. Ο καθένας βλέπει τι κάνει μετά, πώς θα συμμετέχει σε αυτό».

«Μην ξεχνάτε ότι ως γιατρός ήμουν πρόεδρος φιλανθρωπικών οργανώσεων, πρόσφερα πάρα πολλά στον τομέα αυτό και ίσως να θέλω να συνεχίσω να προσφέρω» στον τομέα αυτό», επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν του έχει γίνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση, ο κ. Αδάμου απάντησε αρνητικά. 

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής, ο κ. Αδάμου είπε «ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό» υποψήφιο για την Προεδρία της Βουλής. Εξέφρασε την άποψη ότι ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί κατά πλειοψηφία «διότι ομόφωνα δεν νομίζω», όπως είπε.

Πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να έχει έγνοια το καλώς νοούμενο συμφέρον του πολίτη και κανενός άλλου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δρα πάντοτε προς όφελος των πολιτών.