You are here

Νευρικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο

08/07/2019 12:00

Απώλειες καταγράφει το χρηματιστήριο Αθηνών μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών με διάχυτη ωστόσο την μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου.

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε χθες μεγάλη νίκη που δίνει την απαραίτητη πλειοψηφία για να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις πρώτες του δηλώσεις, σημείωσε ότι θα είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας έχοντας πλήρη επίγνωση της εθνικής του ευθύνης.

Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη.

Αυτήν την ώρα (12:04μ.μ.), ο γενικός δείκτης στο ΧΑ καταγράφει απώλειες 1,02% στις 885,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα €31,5 Εκ.

Πτώση 1,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.223,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,07% στις 614,60 μονάδες.

Όσον αφορά εταιρικές εξελίξεις, η μετοχή του ΟΠΑΠ τελεί υπό αναστολή διαπραγμάτευσης χωρίς να έχει αναφερθεί ο λόγος.

Η αγορά αναμένει σήμερα τον απολογισμό της 3ης αξιολόγησης του μεταμνημονιακού προγράμματος από το Eurogroup.