You are here

ΔΗΣΥ: 47 υποψήφιοι βουλευτές για 46 θέσεις

01/02/2021 16:18

Τους υποψήφιους βουλευτές του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου που διεκδικεί ξανά έδρα στη Λευκωσία.

Το κομματικό ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 15 νυν βουλευτές που επαναδιεκδικούν θέση στη Βουλή, τον τέως υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αρκετούς άλλους κομματικούς αξιωματούχους και δύο δημοσιογράφους.

Αν και με ένα ακόμα αριστίνδειν θα είναι τρεις. Ξεχωρίζουν επίσης το όνομα της κόρης του Νίκου Σαμψών, Μίνας και του τέως προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού. Σε όλες τις επαρχίες πλην της Λάρνακας υποβλήθηκαν υποψηφιότητες όσες και οι έδρες. Στη Λάρνακα οι υποψήφιοι βουλευτές είναι εφτά και οι έδρες έξι με αποτέλεσμα θα χρειαστεί να γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Συνολικά υποβλήθηκαν 47 υποψηφιότητες ενώ ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες και άλλες δέκα κατ’ επιλογή ή αριστίνδειν όπως είναι γνωστές. Πρόκειται για τους Γιώργο Άστρα, Μαρία Κοκκινου Μπέγκε, Στέλιο Κυθρεώτη, Δημήτρη Λαμπριανίδη, Έλενα Μουζάλα, Αντρέα Πενταρά, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, Κωνσταντίνο Οδυσσέως, Νίκος Συμεού και Χριστίνα Χατζησωτηρίου.

Επισυνάπτεται ο κατάλογος των υποψηφίων στο ΔΗΣΥ.